Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Instal·lació i activació de Matlab 2018


Un cop adquirit la llicència de la forma habitual des software.uv.es, tindrem accés a la descàrrega del programa ia les dades de la llicència (importantíssims per completar la instal·lació).

Instal·lació

Els fitxers d'instal·lació en format original estan emmagatzemats en dos DVD's, perquè puguen ser descarregats es creen dos fitxers amb format ISO que contenen una imatge fidedigna dels DVD's d'instal·lació, amb el programa adequat es podria gravar un DVD idèntic a l'original. Així doncs, procedirem a descarregar els dos fitxers dits al nostre equip:

Windows 10 ens proporciona un mecanisme per a poder "muntar" en una unitat virtual un fitxer amb format ISO, que ens permetrà accedir als fitxers d'instal·lació com si d'un DVD es tractara. 
Per a fer açò obrirem en l'explorador de Windows el directori on tenim descarregats els fitxers ISO de Matlab:


Per crear la unitat virtual farem clic amb el botó dret del ratolí sobre el fitxer R2018a_win64_dvd1.iso que conté la primera part de la instal·lació i triarem "Muntar".


Aquí podem veure el contingut del fitxer R2018a_win64_dvd1.iso:


Farem clic en setup.exe per començar la instal·lació: 

 


Amb l'objecte de poder realitzar l'activació del programa hem de tenir un compte personal en els servidors de MathWorks, ja que la llicència del programa en aquest tipus d'instal·lació és concedida a titule personal. D'altra banda, aquest tipus d'activació ens permet executar l'aplicació sense necessitat de fer VPN.

Si és la primera que realitzem tot el procés hem de crear un compte, en cas contrari posarem les dades del nostre compte, tot açò en la següent pantalla:Completarem el següent formulari:(l'adreça de correu electrònic ha de ser la nostra adreça oficial de la Universitat i la contrasenya, diferent de la de la Universitat) 
La Activation Key la trobarem el software.uv.es  Els meus llicències  Matlab per a Windows  Informació


 
Next, i vam passar a la següent pantalla: 


En aquest punt, si fem clic a Next obtindrem el següent error:Açò es produeix perquè encara no hem verificat la nostra adreça de correu electrònic. 


En crear el compte, Mathworks ens ha manat un correu electrònic, així que anem al nostre correu electrònic i obrim aquest correu:


Accedim a l'enllaç i amb açò ja hem verificat el nostre e-mail:Hem de triar que mòduls instal·lar, per a l'exemple hem deixat els que vénen seleccionats per defecte, però podem triar els que vulguem:

Arriba un punt en què l'instal·lador ens demana el segon DVD:No premem Ok, primer hem de desmuntar el DVD actual i muntar el segon DVD. Per tant, ja en l'explorador d'arxius, farem clic amb el botó de la dreta del ratolí sobre el DVD "virtual" que munta el primer DVD i triarem Expulsar:Tot seguit vam muntar el segon DVD:
Ara ja podem prémer sobre OK i la instal·lació contínua:I finalitzem la instal·lació:activacióAra ja tenim Matlab instal·lat i activat, amb una llicència que ens permet executar l'aplicació sense necessitat d'establir una connexió VPN.