Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Videoconferències IP (H.323/SIP)

En algunes ocasions, des d'Universitats o empreses, poden demanar que els proporcionem la nostra adreça IP per a mantenir una videoconferència amb nosaltres. O tal vegada necessitem organitzar una videoconferència de qualitat amb algun lloc on ja disposen d'equipament per a açò i necessàriament ens hem d'adaptar al seu maquinari. 

Per a poder realitzar una videoconferència d'aquest tipus podem usar algun equip específic de videoconferències (si ho tinguérem disponible) que utilitze el mateix protocol- tant en la UV com en l'altre extrem de la conferència- o algun programari que, usant nostra webcam i micròfon, siga igualment compatible amb el sistema dels altres participants.

Des del Servei d'Informàtica oferim suport i ajuda a PDI / PAS per a mantenir una videoconferència IP amb altres Universitats, empreses, etc. usant un programari que suporte el protocol H.323 / SIP.

Existeixen programes per als diferents sistemes operatius que podem instal·lar en els nostres equips, gratuïts en alguns casos, que ens permetrien realitzar la connexió (Ekiga, Polycom PVX, RealPresence, etc). En ocasions, els organitzadors de la videoconferència poden recomanar algun programari gratuït, o de pagament, que han provat prèviament amb el seu sistema..Si necessitem conèixer nostra IP per a comunicar-la als altres participants (ens criden ells), podem visualitzar-la usant un navegador web i introduint la següent URL: http://mmedia.uv.es/myip.php.

Si per contra, som nosaltres els que volem "cridar" a l'altre extrem, necessitarem conèixer l'adreça IP de l'un altre participant.

En el catàleg de programari de la UV, està disponible a preu reduït per a la comunitat universitària el Polycom RealPresence Desktop (Windows i Mac) de l'empresa Polycom ( https://software.uv.es ).

Si necessitem realitzar alguna consulta sobre Videoconferències podem fer-ho mitjançant el Centre d'Atenció a l'Usuari (https://solicitudes.uv.es ) o escrivint a multimedia@uv.es.


Enllaços:

FAQ/Preguntes freqüents:

-La Universitat disposa d'equipament maquinari que puga usar per a mantenir la meua videoconferència IP?
Alguna Facultat o Centre pot haver comprat en algun moment algun sistema de videoconferència, però no disposem d'informació sobre aquest tema.
-Si decidisc adquirir RealPresence Desktop a través del catàleg de programari aconseguiré una reducció sobre el preu oficial del producte?
Si. La Universitat ha negociat un preu que resulta més econòmic que si ho compràrem directament al distribuïdor a Espanya.
-Amb la llicència de RealPresence Es pot moure el programari d'un ordinador a un altre en un moment donat?
La llicència que s'adquireix és una RPD stand-alone per equip, per la qual cosa si instal·lem la llicència en un ordinador, oficialment no es pot traslladar a una altra màquina.
-Fa falta per a utilitzar RealPresence algun tipus d'inici de sessió (és a dir, usuari i contrasenya de Polycom)?
No. Aquest tipus de llicències van associades a un equip. No fa falta iniciar sessió en Polycom.

-Com puc esbrinar la meua IP?
La finestra principal de RealPresence ens mostra la IP del nostre equip en la cantonada inferior dreta després de la "i" d'informació. Si estem usant un altre programari podem esbrinar-la des del navegador web introduint la URL:


{+}http://mmedia.uv.es/myip.php+

Rev:2019 / 03
Lang.
+Info
Form.:
(ES) Encuesta de satisfacción